marți, 9 noiembrie 2010

Rapid-Steaua, un derby pe jumatate

Lipseste conditia fizica cu desavarsire atat la Rapid cat si la Steaua. Am vazut cu totii o prima repriza infecta in care parca rapidistii au mai "ametit" vreo 2 mingi, dar stelistii nici pe alea. Au jucat tactic domne', s-au aparat de furia oarba care pana la urma nu a venit nici pana la sfarsitul meciului si nici daca dura 3 ore partida, nu mai venea. Bai frate, adica ce vor jucatorii astia pentru a fi macar asa putin motivati, sa-si doreasca sa castige, sa se gandeasca si la suporteri care sufera...probabil 2,3 sticle de cocartz si vreo 5,6 domnisoare asa ca sa le mai puna sangele in miscare. Rusine !!! hai sa dam vina pe emotiile unui derby "de o asa mare anvergura" si sa-l citam pe Mitica Dragomir:"In derbyurile astea emotiile taie elanul jucatorilor". Ce emotii sa ai dupa 104 meciuri disputate intre aceleasi echipe?! Il citez si pe Mariusica:"Singurul lucru bun este ca nu am pierdut!Rezultatul nu ne ajuta". Pai normal ca nu va ajuta, trebuia sa atace mai mult elevii pe care-i pregatesti, din prima repriza sa inceapa sa forteze, sa dea mai mult pe teren, sa-si doreasca cele 3 puncte vitale in lupta pentru titlu. Il mai citez odata:"Nu ma consoleaza cele 2 bare, dar moral ne ajuta ca nu am pierdut in Giulesti". Pai eu cred ca Rapidul nu era in stare sa castige aseara nici daca juca cu Cimentul Fieni; si inca odata:" Din pacate ramanem cu impresia artistica si nu cu rezultatele". Aici pot sa spun ca are dreptate, figurile nu se pun pe tabela de marcaj. Daa... Steaua joaca dar nu castiga! Nu exista! Sa joace si mai bine!!!
Pe de alta parte hai sa ne uitam putin la declaratia asta:"Steaua putea sa ne bata, e bun un punct! Va fi care pe care in Cupa!" Asadar daca un patron de club spune ca se multumeste cu un punct obtinut pe teren propriu cu o echipa dezumflata a Stelei avand si pretentii la titlu, ce sa mai zici? rapidul e pe 3 si joaca cel mai bun fotbal din Romania dupa cum spun altii...ee, ati vazut Rapidul.
Cel mai important lucru este ca acest egal impotent favorizeaza Otelul care-si vede de treaba ei, joaca, se daruieste, castiga si se uita de sus la granzii campionatului romanesc. Din acest motiv ma bucur enorm. Sunt eu stelist, dar nu in asa hal incat sa nu apreciez echipa din Galati, mai ales ca sunt galatean.
Urmeaza meciul din Cupa, o luam de la capat, pe acelasi stadion, cu aceeasi actori, poate de data asta vor fi bagati in priza, vor fi conectati la meci si vom avea un spectacol demn de o partida intre Rapid si Steaua.
Ne vedem joi seara la 20:45 pe PRO TV.