luni, 29 noiembrie 2010

David Beckham - Biografie


David Robert Joseph Beckham, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE), născut la 2 mai 1975, este un fotbalist profesionist englez, care în prezent joacă pentru Los Angeles Galaxy. Beckham apare în Topul 100 FIFA al celor mai mari fotbalişti în viaţă în viziunea marelui Pelé. A fost numit şi în topul “Time 100” pe anul 2004, al revistei „Time”, top care cuprinde cele mai influente 100 de personalităţi din toată lumea. Este de asemenea o marcă publicitară globală.
Beckham este jucătorul de câmp care a îmbrăcat de cele mai multe ori tricoul naţionalei engleze (doar portarul Peter Shilton îl întrece), a terminat pe locul doi cursa pentru trofeul Balonul de Aur în 1999, este singurul englez care a înscris la trei Cupe Mondiale diferite şi cel de-al nouălea jucător din istoria Cupei Mondiale care a înscris de două ori din lovituri libere directe. A fost căpitanul naţionalei Angliei din 15 Noiembrie 2000 până în 2 Iulie 2006.


Cariera lui Beckham a început când a semnat un contract de jucător profesionist de fotbal cu Manchester Utd FC, prima lui apariţie în prima echipă a clubului având loc în 1992, când avea 17 ani. În timpul cât a jucat la Manchester United a avut un rol foarte important în dominaţia pe care această echipă a impus-o în prima ligă engleză în anii 90 şi începutul anilor 2000, fiind esenţial în câştigarea triplei (campionat, cupa Angliei, Liga Campionilor) în 1999. A părăsit clubul şi a devenit al treilea jucător englez care a încheiat un contract cu Real Madrid în 2003, după Laurie Cunningham şi Steve McManaman.
În ianuarie 2007 s-a anunţat că Beckham va pleca de la Real Madrid pentru a semna un contract pe cinci ani cu clubul Los Angeles Galaxy. Contractul a intrat în vigoare în data de 1 Iulie 2007, iar Beckham a devenit cel mai bine platit jucător din istoria Major League Soccer, câştigand câte 6 milioane şi jumătate de dolari în 2007, 2008 şi 2009. A debutat la Galaxy pe 21 Iulie 2007 într-un meci împotriva lui Chelsea Londra, iar pe 15 august, a debutat ca titular, înscriind şi primul său gol pentru gruparea americană, în semifinalele SuperLigii. Primul său meci în campionat a avut loc în data de 18 august în faţa unei audienţe record pe Giants Stadium.
Este căsătorit cu fosta componentă a formaţiei Spice Girls, Victoria Beckham, împreună au trei copii şi în prezent locuiesc în Beverly Hills, California.



La numai 29 de ani, David Robert Joseph Beckham este unul dintre cei mai faimosi mijlocasi din lume. Indiferent daca joaca pentru Real Madrid sau in Anglia, el alearga pe teren cu stil.
Beckham batea mingea inca de cand a invatat sa mearga, La 8 ani inscria goluri pentru echipa locala, iar la 11 ani a primit Premiul Bobby Charlton pentru Aptitudini de Fotbal. Chiar si la o varsta atat de frageda sustinea echipa Manchester United.
Practica si alte sporturi ? Cand nu incalta ghetele de fotbal, Beckham se relaxeaza pe terenul de golf.
Este vreun sport pe care el nu-l suporta? Se pare ca da - hockeyul !
Daca nu devenea fotbalist, ce ar fi fost ? De fiecare data cand profesorii de la scoala il intrebau ce vrea sa fie, David raspundea invariabil un singur lucru : "fotbalist". Poate ca profesorii au avut unele dubii, dar el cu siguranta nu le-a avut.
Care sunt modelele pe care el le urmeaza in viata ? Cand era tanar, Beckham ii admira pe Bryan Robson si pe Glenn Hoddle. Apreciaza de asemenea pe Gianluca Vialli, Zinedine Zidane si Eric Cantona: "Eric a fost modelul meu in viata. Este cel mai bun jucator cu care am jucat vreodata", spune Becks.
Ce vrea sa faca atunci cand va inceta sa mai joace fotbal? Managementul si antrenatul nu-l prea intereseaza pe David, dar lui i-ar placea sa dea ceva inapoi copiilor si viseaza sa aiba propriile scoli de fotbal in intreaga lume. 

Finala Turneul Campionilor de la Londra

Acum cateva zile v-am scris despre fenomenalul Federer si acum ma vad nevoit sa revin asupra lui. Aseara s-a jucat finala de la Londra din catrul Turneului Campionilor, ultimul turneu al anului. Cine credeti ca au jucat-o? Federer si bineinteles rivalul sau principal, Rafael Nadal. A fost un meci incredibil, cu multe executii de mare efect si cu multe situatii in care Nadal l-a pus la grea incercare pe Federer. Am observat ca spaniolul juca la un moment dat numai pe reverul elvetianului, lucru care i-a priit si se parea ca este mai puternic psihic decat elvitianul, dar in cele din urma Roger a demonstrat ca e cel mai perfect si complet jucator din circuit, obtinand inextremis un break cu o lovitura tocmai de rever extrem de angulata la care ibericul nu avea cum sa ajunga. Asa s-a incheiat primul set pentru Federer (6-3). Uimitor nadal a revenit castigand al doilea set tot cu 6 la 3. Setul decisiv a fost la discretia lui Federer care-l castiga cu 6 la 1 obtinand astfel cea de-a cincea victorie din cariera la Turneul Campionilor.


In pofida infrangerii din O2 Arena, pentru Nadal anul 2010 ramane unul de referinta, jucatorul iberic redevenind numarul unu mondial dupa ce a triumfat in trei turnee de Grand Slam si trei turnee Masters, realizand asa numitul "Slem al carierei". Pentru prima data spaniolul si-a trecut in palmares titlul la US Open, singurul de Grand Slam care-i lipsea din vitrina, dupa o finala cu Novak Djokovic. "Cand petreci 11 luni fara victorie si cand mai depasesti alte cateva momente dificile, realizezi cu adevarat cat este de greu sa castigi un turneu si sa fii competitiv in fiecare saptamana", a spus Nadal.
Liderul mondial a explicat si infrangerea suferita in fata lui Roger Federer: "Am pierdut pentru ca am evoluat impotriva unui jucator perfect pe una dintre suprafetele lui favorite. A fost o finala grea pentru mine, desi am reusit sa castig un set", a mai adaugat spaniolul.



Dupa joc, elvetianul Federer, foarte relaxat a declarat: "In primul rand a trebuit sa-mi recapat increderea si singura modalitate prin care puteam sa o fac a fost sa castig meciuri. Dupa o prima parte a sezonului mai degraba modesta, cu problemele de la Halle si Wimbledon unde am pierdut jucand poate prea pasiv, am inceput sa-mi ridic nivelul jocului, simtindu-ma din ce in ce mai bine fizic si mental".
Federer a devenit dupa victoria de duminica egalul lui Ivan Lendl si Pete Sampras, toti trei avand cate cinci victorii la activ, Nastase urmand cu patru reusite, pentru Boris Becker si John McEnroe sa triumfe doar de cate trei ori.

Otelul bate toate recordurile!

Pentru prima data in istoria de 46 de ani, Otelul Galati termina turul pe primul loc. Cu atat mai surprinzator este faptul ca nu cu mult timp in urma Marius Stan, directorul general al gruparii galatene afirma ca echipa de la malul Dunarii este in pragul falimentului si nu vede o rezolvare rapida a lucrurilor. Marius Stan insa nu credea ca o sa fie lider la sfarsitul turului de campionat cu multele puncte pe care le-au acumulat (36). Otelul a fost foarte redutabila pe teren propriu, obtinand 23 de puncte din totalul de 27 (7 victorii si 2 egaluri), in timp ce din deplasare a mai obtinut inca 13 puncte (4 victorii, 1 egal si 3 infrangeri).




Directorul Otelului a fost deranjat de faptul ca nimeni de la Otelul nu va fi premiat de catre autoritatile locale cu ocazia Sarbatorilor Galatiului care au loc maine, desi formatia galateana a dominat practic acest tur de campionat. Dupa ce a facut putin tambalau, Primaria s-a hotărât să se facă un proiect de hotărâre pentru a-l premia pe antrenorul Dorinel Munteanu, cu premiul municipalităţii, acesta fiind bineinteles refuzat de domnul Stan mentionand: "Bineînţeles că am refuzat, pentru că premiul nu se cerşeşte, el se dă pentru merite, iar meritele acestei echipe sunt incontestabile. Nu trebuie să strigăm noi, dar asta se pare că este aprecierea municipalităţii pentru tot ce facem noi".
Reteta succesului la Galati este una diferita fata de celelalte chipe din Liga 1. Salarii mici si primele platite la timp. De altfel otelarii au beneficiat de cei mai multi bani din bonusuri in acest sezon. Chiar daca salariile s-au micsorat la inceputul acestui sezon cu 30 % de fiecare jucator, conducerea clubului a gasit o metoda ingenioasa care sa-i motiveze in plus pe jucatori. Şefii de pe malul Dunării au introdus prime de 500 de euro pentru fiecare punct cîştigat, însă doar dacă se obţin minimum 6 puncte la fiecare 4 partide. Mai exact, dacă strîng maximum 5 puncte în 4 meciuri, elevii lui Dorinel nu primesc nimic, iar dacă bifează numai victorii, încasează 6.000 de euro. Paraschiv şi Compania au pus deja mîna în această toamnă pe cîte 14.000 de euro, fiind lideri şi la acest capitol în Liga 1.




Dupa sfarsitul acestui tur de campionat, antrenorul Otelului declara ca se putea si mai bine: "Lumea mă credea nebun cînd spuneam că putem termina turul pe primul loc. Sînt bucuros, dar se putea şi mai bine. În retur vreau să luăm şi mai multe puncte".
 "Sunt de 20 de ani conducător în fotbal, însă niciodată nu am terminat turul pe primul loc. Începusem să cred că nu se va mai întîmpla asta".  Marius Stan, director general Oţelul.

Titlul din nou in provincie

Echipele din Bucuresti nu mai sunt de mult timp angrenate in bataia pentru titlu...Tot echipele din provincie sunt la putere.Au fost pe rand Cfr Cluj, Unirea Urziceni, iar acum Otelul Galati, Timisoara si Vaslui; aici se va decide campionatul as spune. Nu vad nicio echipa din capitala sa revina devansandu-le pe cele 3.
A fost o atmosfera frumoasa aseara in Ghencea, cu toate ca a fost o vreme ploioasa si rece. Cred ca suporterii au venit in numar destul de mare comparativ cu etapele trecute ( aproximativ 12000 de oameni) datorita lui MM Stoica si pentru asta sunt increzator intr-o oarecare revenire a Stelei dar repet, nu o revenire spectaculoasa. Un loc 3 deja este o realizare pentru stelisti. Poate la anul sa se gandeasca la titlu, dupa ce se mai face ordine la club.


Clujenii au plecat multumiti cu 1 punct din Ghencea, chiar daca dupa egalarea la 2 au avut sansa sa plece cu toate cele 3 puncte. E adevarat ca si la scorul de 2-1, Stancu a mai avut o ocazie mare si Steaua se putea desprinde la 3-1. Atunci era meciul inchis. Pana la urma parerea mea este ca rezultatul este echitabil pentru ambele echipe chiar daca s-a jucat in Ghencea si conducerea nu se multumeste cu atat.
Din nou vreau sa-l remarc pe Bogdan Stancu care stie sa faca difrenta si te lasa cu impresia ca el poate sa castige un meci de unul singur; probabil este singurul jucator din Liga 1 care poate sa traga echipa dupa el. MM a reusit sa-l convinga pe JiJi sa plateasca restantele salariale si sa ii mobilizeze pe jucatorii stelisti. Nu indeajuns insa pentru o victorie, dar eu remarc o schimbare in bine a echipei; incet incet, Steua o sa joace din ce in ce mai bine si o sa inceapa sa castige meciuri in serie.
Steaua termina turul pe locul 6 cu 26 de puncte la o distanta de 10 puncte de liderul Otelul, 7 de Timisoara si 5 de Vaslui.