luni, 29 noiembrie 2010

Otelul bate toate recordurile!

Pentru prima data in istoria de 46 de ani, Otelul Galati termina turul pe primul loc. Cu atat mai surprinzator este faptul ca nu cu mult timp in urma Marius Stan, directorul general al gruparii galatene afirma ca echipa de la malul Dunarii este in pragul falimentului si nu vede o rezolvare rapida a lucrurilor. Marius Stan insa nu credea ca o sa fie lider la sfarsitul turului de campionat cu multele puncte pe care le-au acumulat (36). Otelul a fost foarte redutabila pe teren propriu, obtinand 23 de puncte din totalul de 27 (7 victorii si 2 egaluri), in timp ce din deplasare a mai obtinut inca 13 puncte (4 victorii, 1 egal si 3 infrangeri).




Directorul Otelului a fost deranjat de faptul ca nimeni de la Otelul nu va fi premiat de catre autoritatile locale cu ocazia Sarbatorilor Galatiului care au loc maine, desi formatia galateana a dominat practic acest tur de campionat. Dupa ce a facut putin tambalau, Primaria s-a hotărât să se facă un proiect de hotărâre pentru a-l premia pe antrenorul Dorinel Munteanu, cu premiul municipalităţii, acesta fiind bineinteles refuzat de domnul Stan mentionand: "Bineînţeles că am refuzat, pentru că premiul nu se cerşeşte, el se dă pentru merite, iar meritele acestei echipe sunt incontestabile. Nu trebuie să strigăm noi, dar asta se pare că este aprecierea municipalităţii pentru tot ce facem noi".
Reteta succesului la Galati este una diferita fata de celelalte chipe din Liga 1. Salarii mici si primele platite la timp. De altfel otelarii au beneficiat de cei mai multi bani din bonusuri in acest sezon. Chiar daca salariile s-au micsorat la inceputul acestui sezon cu 30 % de fiecare jucator, conducerea clubului a gasit o metoda ingenioasa care sa-i motiveze in plus pe jucatori. Şefii de pe malul Dunării au introdus prime de 500 de euro pentru fiecare punct cîştigat, însă doar dacă se obţin minimum 6 puncte la fiecare 4 partide. Mai exact, dacă strîng maximum 5 puncte în 4 meciuri, elevii lui Dorinel nu primesc nimic, iar dacă bifează numai victorii, încasează 6.000 de euro. Paraschiv şi Compania au pus deja mîna în această toamnă pe cîte 14.000 de euro, fiind lideri şi la acest capitol în Liga 1.




Dupa sfarsitul acestui tur de campionat, antrenorul Otelului declara ca se putea si mai bine: "Lumea mă credea nebun cînd spuneam că putem termina turul pe primul loc. Sînt bucuros, dar se putea şi mai bine. În retur vreau să luăm şi mai multe puncte".
 "Sunt de 20 de ani conducător în fotbal, însă niciodată nu am terminat turul pe primul loc. Începusem să cred că nu se va mai întîmpla asta".  Marius Stan, director general Oţelul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu