marți, 30 noiembrie 2010

5-0 pentru Barca in derby-ul planetei!


Barcelona a obtinut o victorie incredibila daca stam si ne gandim la echilibrul dintre cele 2 echipe macar ca nume, insa in teren lucrurile au stat cu totul diferit. Nu stiu daca Realul a jucat rau, mai degraba catalanii nu le-au dat nicio sansa madrilenilor. Au jucat de la inceput pana la final ca si cum erau tot timpul condusi si trebuiau sa revina. Eu nu prea am vazut Barcelona in ultimul timp, si uitasem cat de extraterestra este. Ma obisnuisem cu campionatul nostru, ma uitam la meciuri ca Steaua-CFR sau Dinamo-Timisoara...ma otravisem cu meciurile astea. Bai deci n-am vazut asa viteza extraordinara, pase foarte puternice, preluari pe pozitie viitoare, centrari perfecte, verticalizari, nu cred ca dura mai mult de 5 secunde pana mingea ajungea la cealalta poarta la un atac destul de lent al catalanilor. Cred ca orice echipa care venea aseara pe Camp Nou pleca cu coada intre picioare. Tin sa mentionez ca Realul nu a avut niciun sut pe spatiul portii. E, cum explici asta? nici eu nu inteleg. In fine a fost o singura echipa pe teren! Barcelona!


In ultimele zile a circulat pe Internet o glumita care suna cam asa: “Acum 111 ani, pe 29 noiembrie 1899, Joan Gamper si alti 11 oameni puneau bazele clubului FC Barcelona. Astazi, pe 29 noiembrie 2010, Jose Mourinho si alti 11 oameni vor desfiinta acest club”. Se pare ca aceasta anectoda mioritica nu a avut suficienta explozie pentru a strabate Europa spre vest in timp util, astfel ca, fara sa stie exact care le e menirea pe Camp Nou, Mourinho si cei 11 s-au trezit actori fara voie intr-o piesa in care nu cunoasteau rolurile. Publicul fierbinte care a umplut pana la refuz stadionul Barcelonei va fi insa ingaduitor si va trece cu vederea imperfectiunile vizitatorilor, urmand sa isi aminteasca peste ani doar prestatia magica a propriei echipe, sinonima cu o noua fila de istorie. Noul salut catalan, palma intinsa in lateral cu degetele rasfirate, va ramane sa certifice scorul de azi ca o legenda.



Dupa un 5-0 cu Real Madrid, ramane doar regretul ca Messi a pus punct unei serii fenomenale de 10 meciuri cu gol marcat. A facut-o insa intr-un mod special, prin trei pase decisive, dupa ce in debutul jocului lovise bara cu un lob cu mult efect dintr-un unghi imposibil. Xavi a deschis balul in minutul 10 dupa o pasa geniala a lui Iniesta, iar Pedro a facut 2-0 opt minute mai tarziu dupa ce David Villa trecuse usor de Sergio Ramos in banda dreapta si centrase in fata portii. Dupa pauza Villa a punctat de doua ori in doua minute (55 si 57), iar Jeffren a inchis tabela in ultimele minute cu o reluare din interiorul careului la o centrare a lui Bojan. Un 5-0 istoric ce urca Barcelona pe prima treapta a clasamentului din Spania si ii reda sceptrul celei mai valoroase echipe din Europa.

2 comentarii:

  1. Ne scuzati pentru deranj. Va contactam in legatura cu concursul desfasurat pe site-ul nostru si va invitam sa participati. Va multumim anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare articolul tau Andrei...real madrid si mai cu seama arogantul Murinho chiar meritau un asa dus rece, au semanat vant si au ales furtuna.Barcelona este de cativa ani cea mai buna echipa din Spania si din lume, daca ne gandim ca numai anul trecut a luat 6 trofee intr-un sezon, adica tot ce se putea lua. Oare real madrid cand va lua 6 trofee intr-un sezon? Va spun eu: NICIODATA. Cu aroganta, sfidarea adversarului, bani aruncati in vant pe jucatori cu fite, nu vor mai face marea performanta niciodata. Apropo: l-a vazut cineva luni pe cr ronald0?eu nu...el "straluceste" doar cu Sporting Gijon, Almeria si alte echipe din lumea a 3-a.VISCA BARCA!!!

    RăspundețiȘtergere