luni, 22 noiembrie 2010

Timisoara se apropie...

Ocupantele primelor doua pozitii ale clasamentului intermediar s-au intalnit in meci direct in derby-ul etapei la Timisoara, unde fost Poli a primit vizita celor de Otelul Galati. Chiar daca partida se anunta una spectaculoasa si viu disputata, avand in vedere pofta de victorie a celor doua echipe, realitatea din teren a fost cu totul alta.
Atat gazdele de la Timisoara cat si Otelul au aratat mai mult ca nu-si doresc sa piarda acest meci. Timisoara nu dorea sa-si strice titulatura de singura echipa neinvinsa a Ligii 1 si nici sa piarda contactul cu Otelul, in timp ce pentru oaspetii de la Galati o infrangere ar fi insemnat sa ramana la doar un punct distanta in fruntea clasamentului. Astfel ca, startul meciului a fost dominat de o posesie prelungita de ambele parti si putine faze de poarta. A trebuit sa treaca un sfert de ora de la startul partidei pentr u a putea vedea prima ocazie de gol. Aceasta i-a apartinut lui Silviu Ilie care, lansat excelent pe contraatac de Paraschiv, a sutat plasat din marginea careului, dar Pantilimon a intervenit salvator. Din nou a salvat situatia portarul Timisorenilor in minutul 27, de aceasta data Gabriel Paraschiv fiind la finalizare, tot pe o actiune rapida de contraatac. Dupa doar doua minute, galatenii au fost aproape de autogol. O centrare din corner a fost deviata cu capul in Sergiu Costin, iar din acesta mingea a sarit spre poarta depasindu-l pe Grahovac. Norocul otelarilor a fost ca Neagu s-a aflat pe linia portii de unde a respins in extremis.

Prima repriza s-a incheiat cu o noua sansa uriasa a timisorenilor de a deschide scorul. In minutul 41 Zicu a recuperat si a pasat rapid la Goga, iar acesta a tras la poarta fara sa stea prea mult pe ganduri, dar mingea a trecut milimetric pe langa coltul lung. Acelasi Goga a semnat si prima mare ocazie a partii secunde, trimitand din cativa metri cu capul putin peste poarta. Replica galatenilor a venit dupa 12 minute, in urma unei faze superbe creata de Antal pe dreapta, acesta a patruns in careu si a pasat perfect la Viglianti, dar sutul acestuia cu dreptul din preajma careului mic a trecut incredibil peste poarta. Daca pe tot parcursul meciului Ovidiu Hategan a condus meciul fara probleme, desi timisorenii nu erau multumiti cu delegarea lui la aceasta partida, din minutul 70 arbitrul a intrat in colimatorul banatenilor. Si asta dupa ce i-a refuzat Timisoarei un penalty clar la Ziuc, faultat de Rapa in careu. Trupa lui Cosmin Contra s-a razbunat, insa, patru minute mai tarziu. Alexa a centrat din lovitura libera, Perendija a respins doar pana la Zicu, acesta a recentrat din foarfeca inapoi in careu de unde din nou Perendija lufteaza, mingea ajunge la Cisovsky, fundasul marcand primul sau gol in acest sezon cu un sut din marginea careului mic.
 Alte patru minute au trecut si Timisoara si-a marit avantajul pe tabela. De aceasta data Stefan Nikolic, intrat la pauza in locul lui Axente, a luat o faza pe cont propriu, a patruns in dribling de pe stanga in careu si, ajuns fata in fata cu Grahovac, l-a executat sec cu un sut la coltul lung. Multumita cu cele doua goluri avans, Timisoara a sunat retragerea in incercarea de a apara avantajul. De moment au profitat toti elevii lui Dorinel Munteanu, chiar si portarul Grahovac urcand in careul advers inca din minutul 82 la loviturile libere si cornerele oaspetilor. Insa pericolul n-a mai aparut la poarta Timisoarei, care a terminat meciul cu un om mai putin. Hristu Chiacu a primit galben pentru proteste in minutul 89, a continuat cu injuriile si a vazut apoi si rosu din partea arbitrului Hategan. Tot pentru proteste a fost trimis in tribune si Cosmin Contra.

Un comentariu:

  1. asta este viata, mai iei si bataie, dar de terminat pe primul loc la sfarsitul turului tot o vor face...eu asa cred...mai departe, ramane de vazut ;)

    RăspundețiȘtergere