vineri, 12 noiembrie 2010

Otelul...greu de batut!

A inceput meciul la Galati. Spectatorii nu sunt prezenti in asa numar mare, dar gandindu-ne ca partida se disputa la ora doua dupa masa intelegem. Posesia este a galatenilor inca de la inceput. Cei din Branesti au fost foarte bine asezati in teren de catre Ilie Stan, dar suntem abia in minutul 14. Otelul preseaza, Branestiul se apara exemplar. O prima ocazie cu adevarat importanta la poarta Victoriei vine in minutul 23 si poarta semnatura lui Gabriel Viglianti care suteaza de la 20 de metri puternic in diagonala mingea fiind respinsa de catre portarul oaspetilor, Stoicescu. Am trecut de jumatatea reprizei si Otelul nu reuseste inca sa sparga reduta branestenilor. Dorinel Popa trece o ocazie importanta pentru oaspeti care suteaza puternic de la 25 de metri. Mingea musca bara transversala; aut de poarta. Din nou Otelul in atac, o minge balbaita in careul oaspetilor, ocazie mare a lui Antal care dribleaza in interiorul careului dar nu reuseste sa trimita spre poarta. Momente foarte bune pentru otelari care preseaza, preseaza dar nu gaseste inca drumul catre gol. Stupoare! Lovitura de teatru! Contrar cursului jocului, Salageanu greseste in aparare o minge relativ usoara si Razvan Avram profita si deschide scorul din apropiere lobandu-l pe Grahovac. 0-1 din minutul 35. Actiunile Otelului s-au inmuiat dupa primirea golului si iata ca vine si fluierul care pune capat primei reprize. Dorinel merge la vestiare impreuna cu elevii sai. Sa vedem ce va urma.
Incepe repriza a doua. Se joaca timid la mijlocul terenului, ambele echipe se multumesc cu tatonarile. In sfarsit Otelul iese la rampa dar Silviu Ilie rateaza o sansa importanta din apropiere trimitand un sut destul de bun dar prins cu siguranta de Cristian Stoicescu. S-a instalat panica in tabara galatenilor chiar daca mai sunt destule minute de joc. Suntem in minutul 54. Inca o ocazie buna pentru gazde, Viglianti loveste cu capul bine, dar peste poarta. Prima schimbare la Otelul: Liviu Antal este schimbat cu Laurentiu Iorga in minutul 58. Din tribune se aud proteste, Otelul inca nu revine in joc. Ionut Neagu primeste primul cartonas galben dupa un fault stupid la mijlocul terenului. Marius Pena se pregateste sa intre in joc. Sa vedem in locul cui va intra. Da, in locul lui Ionut Neagu. Otelul risca  intarindu-si atacul. Efecte se vad imediat, Gabi Parschiv isi pune amprenta prin doua ocazii la poarta branestenilor urmata de ocazia monumentala a lui Laurentiu Iorga care trimite mingea in bara din dreapta a portii aparata de Stoicescu. Se joaca intr-o singura directie. Oaspetii rezista eroic. Mai sunt 20 de minute si Victoria Branesti nu mai conteaza in atac. Un corner batut pe linia de 6 metrii de Silviu Ilie, mingea trimisa de  Sergiu Costin trece la 1 m de stalpul din dreapta. Sorin Ispir intra in locul lui Nicoara in minutul 74. Marius Avram acorda cartonas galben pentru o simulare a lui Gabi Paraschiv. Mijlocasul Otelului protesteaza dar totul se incheie cu o strangere de mana. Are loc si primul sut spre poarta a Victoriei din repriza a doua, un sut slab trimis spre poarta galatenilor. Dorinel Popa primeste un cartonas galben. Schimbare din nou la Otelul Galati, iese Silviu Ilie, intra Razvan Ochirosii. Un sut din lovitura libera a lui Salageanu care trece la o palma peste poarta. Intra si Bogdan Oprea la Branesti. Publicul striga: Otelu! Otelu! Suntem in minutul 82 si Otelul nu pare ca-si doreste cu asa mare ardoare victoria ca in meciurile de pana acum. Din nou o lovitura libera pentru Otelul. Viglianti greseste executia si trimite destul de mult in afara spatiului portii. S-a instalat linistea pe stadionul din Galati, suntem in minutul 86 si ofensiva Otelului scartaie. Cred ca este cel mai slab meci a galatenilor daca uitam de dezastrul de la Vaslui. Minutul 88 si Laurentiu Iorga intra ca Voda-n loboda dar trimite cu stangul peste poarta dintr-o pozitie buna, 8 metrii lateral stanga. 3 minute de prelungiri. GOOOOOOLLLLLLL Oteluuuuuuuuuul!!!



Un gol 100% meritat! Maaaariusss Penaaaaa inscrie cu un sut in coltul lung din afara careului in primul minut de prelungiri. Otelul se mentine in atac! Preseaza! Mai e 1 minut. A treia schimbare a branestenilor mai consuma 30 de secunde din partida. Fluier final aici la Galati prieteni. Inca 2 puncte pierdute pe teren propriu de liderul Romaniei. Otelul iese de pe teren ovationata de publicul galatean. Asadar 1-1 si Otelul se mentine lider indiferent de rezulatele contracanditatelor! 33 de puncte a acumulat Otelul in primele 15 etape ale sezonului, cu 5 mai multe ca Timisoara care se deplaseaza maine la Urziceni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu