marți, 16 noiembrie 2010

Un mare campion! Lucian Bute!

Nascut pe 28 Februarie 1980 in Comuna Pechea din Judetul Galati, Lucian Bute este un pugilist roman la categoria supermijlocie.De mult timp il admir pe acest baiat. Inca din 2003 cand abia isi incepuse cariera de profesionist semnand un contract cu clubul canadian Interbox. Are în palmares 27 victorii din 27 meciuri, dintre care 22 prin KO. Locuiește în orașul Montreal, fiind antrenat de Stephane Larouche, cel care i-a antrenat și pe foștii campioni mondiali Eric Lucas și Leonard Doroftei.
Am avut si onoarea sa-i strang mana pe la inceputul anului 2007 la un restaurant grecesc din Galati, Olympos si chiar sa schimbam cateva cuvinte. Asta se intampla cu putin timp inainte ca Lucian sa castige titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 Octombrie 2007, invingandu-l pe columbianul Alejandro Berrio in repriza a 11-a prin Knock Out.

Lucian Bute devine astfel cel de-al treilea roman care reuseste sa castige titlu mondial la profesionisti dupa Leonard Doroftei si Mihai Leu. De atunci, Bute și-a apărat titlul de șase ori: împotriva americanului William Joppy prin Knock Out (29 februarie 2008), mexicanului Librado Andrade la puncte (24 octombrie 2008), columbianului Fulgencio Zuniga prin Knock Out tehnic (13 martie 2009), KO în repriza a patra împotriva lui Librado Andrade (29 noiembrie 2009), KO după trei runde cu Edison Miranda (17 aprilie 2010), și KO în runda a noua cu americanul Jesse Brinkley (15 octombrie 2010).
A fost si este in continuare prea putin mediatizat galateanul nostru; oare de ce? Pai baiatul asta este mai respectat in Canada decat la el acasa, exceptand totusi proximativ 610.000 de suflete care le reprezinta Judetul Galati, 1,9% din populatia totala a tarii.
A semnat un contract de 6 milioane de dolari cu un post TV din Canada, Showtime conform fightnews.com, urmand ca meciurile lui care vor avea loc in 2011 sa se televizeze pe acest post. Urmatorul meci va avea loc in primul sfert al anului urmator impotriva unui adversar care urmeaza sa fie stabilit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu